26 червня 2021 р. 09:54

Вдруге за три дні з будівлі суду в Одесі втік підозрюваний (оновлено)

Вдруге за три дні з будівлі суду в Одесі втік підозрюваний (оновлено)

Поліцейська операція "Сирена" введена в дію на території Одещини через втечу з-під варти у будівлі суду підозрюваного у скоєнні майнового злочину Руслана Миколенка. 

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції в Одеській області.

Прикмети: 35 років зріст 180-185 сантиметрів, міцної статури, волосся темне, очі карі. Інцидент стався 25 червня.

Втім це вже другий випадок за три дні коли з-під конвою в залі суду тікає підозрюваний. Так 22 червня також в залі суду і з-під конвою втік підозрюваний у скоєнні розбійного нападу та незаконному заволодінні транспортним засобом Георгій Янов 1996 року народження.  

Прикмети: на вигляд 25-30 років, зріст 178 см, худорлявої статури, волосся чорне коротке, обличчя неголене. 

15:10 поліція повідомила про затримання Руслана Миколенка, який вчора втік з-під конвою. Той переховувався в одній з квартир, що належить його знайомим. 

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси засудив на два роки позбавлення волі чоловіка, який 28 лютого 2020 року, перебуваючи під конвоєм зумів пронести в залу засідань суду муляж гранати, та погрожував підірвати присутніх та себе. 

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю та показав, що тривалий час незаконно тримається під вартою по сфальсифікованому обвинуваченню за фактом вбивства громадянина Ізраїлю, тому збрехав, що підірве гранату з метою привернути увагу громадськості. У скоєному щиро покаявся.

Як зазначає видання "Судовий репортер", інцидент початково розслідувався як посягання на життя судді за ст. 379 ККУ, але потім її перекваліфікували на ч. 2 ст.259 ККУ.

Головне слідче управління Національної поліції України листом від 14 квітня 2020 року повідомило, що за фактом подій проведено службове розслідування і до 12 посадових осіб батальйону конвойної служби ГУ НП в Одеській області вжито заходів дисциплінарного впливу та застосовано дисциплінарні стягнення.

Поділитися