28 квітня 2021 р. 10:34

Вбивцю співробітниці Одеського СІЗО залишили за гратами довічно

Вбивцю співробітниці Одеського СІЗО залишили за гратами довічно

Вищий апеляційний суд України відхилив клопотання Василя Чемериза, який отримав довічний термін за жорстоке вбивство співробітниці Одеського слідчого ізолятора.

Про це розповів адвокат Василя Чемериза Сергій Потопальський, повідомляє Оdessa Оnline

У червні 2020 року засуджений за вбивство працівниці одеського СІЗО Василь Чемериз намагався оскаржити рішення суду.

В серпні 2017 року на території Одеського слідчого ізолятора співробітники установи виявили тіло жінки. В ході слідчих дій правоохоронці викрили 39-річного ув'язненого. Слід зазначити, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисне позбавлення життя і розбійний напад.

Слідчі прокуратури Одеської області завершили розслідування і почали судовий розгляд обвинувального акта щодо колишнього керівника Одеської установи виконання покарань №21 (СІЗО) за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Всього ж через вбивство співробітниці Одеського СІЗО до відповідальності притягнули 10 осіб.

У січні 2018 року Одеська місцева прокуратура №2 скерувала до Малиновського районного суду обвинувальний акт відносно чоловіка, підозрюваного у жорстокому вбивстві співробітниці Одеського слідчого ізолятора.

У березні того ж року в ході засідання звинувачуваний Василь Чемериз заявив, що його змусили піти на цей злочин: нібито якийсь співробітник разом з ще одним в'язнем погрожував йому та родині, змушуючи скоїти вбивство.

Під час засідання 27 вересня 2018 року Василя Чемериз заявив, що причиною злочину стали махінації оперативників ізолятора з наркотиками.

Поділитися