02 вересня 2021 р. 15:47

Вандали атакували пам'ятну дошку загиблому 2 травня 2014 року в центрі Одеси

Вандали атакували пам'ятну дошку загиблому 2 травня 2014 року в центрі Одеси

Поліцейські розпочали перевірку за фактом псування дошки, встановленої в пам'ять про десятника організації "Правий сектор" Ігоря Іванова, який загинув під час зіткнень проукраїнських і проросійських активістів 2 травня 2014 року в Одесі .

Як зазначили в пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області, правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Преображенській невідомі облили зеленкою табличку, встановлену на будинку в пам’ять загиблого.

Відомості за цим фактом зареєстровані у встановленому законом порядку. Обставини події та причетні до неї особи встановлюються.

Першим про акт вандалізму повідомив активіст Дем'ян Ганул, який пізніше повідомив, що дошку вже відновлено.

 

Нагадаємо, у 2019 році ця дошка вже ставала об'єктом атаки вандала. Тоді в листопаді активісти повідомили, що хтось розтрощив її вщент. Спершу вбачали, що це стало помстою за демонтаж напередодні барельєфа із зображенням маршала Георгія Жукова. Поліція кваліфікувала інцидент як хуліганство та почала розслідування, а активісти "Правого сектора" зібрали 100 тисяч гривень, які пропонували за інформацію про вандала або вандалів. Згодом стало відомо, що дошку розтрощив чоловік у костюмі та масці Джокера - персонажа коміксів про Бетмена і ряду екранізацій цих коміксів. Поліція встановила особу цього "Джокера" за 9 днів - ним виявився такий собі Олександр Євченко, який пояснив вчинок станом афекту та алкогольного сп'яніння. Мовляв, посварився із дружиною, а тут ще й фільм "Джокер" подивився.   

2 травня 2014 року в Одесі відбулися зіткнення, в яких загинули 48 осіб.

Поділитися