07 вересня 2021 р. 17:04

В порту «Чорноморськ» провели обшуки через зерно на 7 мільйонів доларів

В порту «Чорноморськ» провели обшуки через зерно на 7 мільйонів доларів

Працівники поліції провели обшуки у морському порту «Чорноморськ» через намагання вивезти з митної території України на адресу компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед Державною продовольчо-зерновою корпорацією України.

Як стверджують в поліції, товар на 7 мільйонів доларів США  намагалися вивезти з митної території України на адресу компанії-нерезидента.

В серпні нацполіція повідомила, що викрила масштабні зловживання керівництва Державної продовольчо-зернової корпорації України на сотні мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що посадовці корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість та не здійснювали попередню оплату товару. В ході слідства поліцейські викрили численні факти реалізації злочинної схеми. Зокрема за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадовці державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства та експортували товар за ціною, що значно нижче ринкової. Так, лише протягом січня-травня цього року було укладено близько 10 збиткових зовнішньо-економічних контрактів на експорт зерна. 

В поліції стверджують, що відомо також про факти зловживання посадовців корпорації під час укладення договорів про страхування майна. Тариф за оформленим документом був у 3-5 разів вищий за ринкову вартість подібних послуг. 

Нагадаємо, Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру 43-річному мешканцю Одеси у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації.

Прокурори Приморської окружної прокуратури повідомили про підозру колишньому капітану порту «Південний» у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та державним інтересам.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань скерували в суд справу про підозру у зловживанні службовим становищем начальником підрозділу Військово-морських сил Збройних Сил України.

Поділитися