18 січня 2021 р. 08:59

В одеському готелі через пожежу загинули двоє людей та ще двоє постраждали

В одеському готелі через пожежу загинули двоє людей та ще двоє постраждали

Державна служба з надзвичайних ситуацій в Одеській області станом на 6 ранку 18 січня про пожежу на Посмітного, де загинули двоє людей, а ще двоє постраждали, говорить так:

"О 20:30 до служби порятунку 101 надійшло повідомлення, що у Приморському районі м. Одеси по вул. Посмітного 10/12 сталося загоряння на першому поверсі триповерхового  житлового будинку.

По прибуттю на місце виклику, було встановлено загоряння відкритим полум’ям даху житлового будинку та частково третього поверху. У зв'язку із загрозою швидкого розповсюдження вогню оголошено підвищений ранг виклику. На місці пожежі створено штаб пожежогасіння, дві оперативні дільниці для пошуку людей і гасіння пожежі. Внаслідок пожежі постраждали дві особи, із них одна людина була врятована шляхом винесення із задимленого середовища.

Вогнеборці пожежу локалізували о 22:05 та її ліквідували о 23:51 на площі 1 тис. 200 кв. м.  До ліквідації пожежі від ДСНС залучалось 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 65 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється".

ВІДЕО: ГУНП в Одеській області.

Втім, одеські поліцейські вважають, що причиною пожежі в готелі на вулиці Посмітного в Одесі, під час якої загинули двоє людей,  могло стати порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

"Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні поліції. 

В Одеській мерії також повідомили, що 11 людей довелося переселити в готель. 

Нагадаємо, наразі продовжується розглядання справи щодо колишнього начальника ГУ ГСЧС в Одеській області Віктора Федорчака. 

Експосадовець підозрюється у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, зокрема пожежі:

ФОТО: ДСНС та ГУНП в Одеській області.

Поділитися