01 липня 2021 р. 16:52

В Одеській юридичній академії відбулися обшуки через можливу розтрату бюджетних коштів

В Одеській юридичній академії відбулися обшуки через можливу розтрату бюджетних коштів

Детективи Національного антикорупційного бюро України, 1 липня провели обшуки в Одеському національному університеті "Одеська національна юридична академія". 

Інформацію про це ІзбірКому підтвердили в пресслужбі Одеського територіального підрозділу НАБУ. 

Проте причини та подробиці детективи бюро поки не повідомляють. В пресслужбі вишу ІзбірКому також не прокоментували ситуацію.

18:27 В пресслужбі НАБУ повідомили подробиці. Так за даними бюро, 30 червня 2021 року детективи НАБУ за процесуального керівництвам САП провели обшуки в адміністративних приміщеннях Національного університету «Одеська юридична академія». Слідчі дії санкціоновані, їх здійснили в межах розслідування можливої розтрати службовими особами навчального закладу бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі послуг з ремонту приміщень закладу. Розслідування цих фактів НАБУ та САП розпочали у серпні 2020року.  

Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

Обшуки проводили  у приміщеннях, які не задіяні в освітньому процесі, робота закладу не припинялась. Наразі це вся інформація, яку можемо повідомити з огляду на таємницю слідства.

У квітні правоохоронці провели обшуки в приміщенні Одеського апеляційного суду, а також за місцем проживання окремих суддів цього суду та інших осіб. Обшуки здійснювали в межах розслідування неправомірних дій, до яких могли бути причетні служителі Феміди. Іншої інформації в НАБУ не повідомили посилаючись на таємницю слідства. 

У березні:

  • Співробітники Головного слідчого Управління СБУ провели обшуки в адміністративних будівлях органів влади, які були залучені до підготовки та ратифікації так званих «Харківських угод». 
  • Співробітники Служби безпеки України під час обшуків у Києві та Одеській області вилучили готівку, банківські карти та "чорну бухгалтерію" організованої групи вихідців з Сирії, яка займалася незаконними валютними переказами.
  • Служба безпеки України повідомила про викриття протиправної схеми вибуття із державної власності земель загальною площею 3,5 га, оціночною вартістю близько 2 мільйонів доларів США прибережного фонду порту «Південний». 
  • Служба безпеки України повідомила про заблокування спроби незаконного відчуження майна ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» з боку топменеджмента компанії.
Поділитися