30 листопада 2021 р. 22:01

В Одеській області незаконно використовували 18 гектарів землі

В Одеській області незаконно використовували 18 гектарів землі

Державними інспекторами Управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області виявили факт самовільного зайняття земельної ділянки загальною площею 18 гектарів.

Про це повідомили у пресслужбі Держгеокадастру. 

Зазначена ділянка розташована на території Старомаяківської сільської ради Березівського району (колишнього Ширяївського району) Одеської області.

В ході проведення перевірки виявлено, що земельна ділянка по всій площі засіяна соняшником. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 53-1 КУпАП. Розрахована шкода за зайняття земельної ділянки становить 2 мільйони 105,2 тисячі гривень.  

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань розслідують факт незаконного відчуження 1,5 тисячі гектарів цінних земель Національної академії аграрних наук України посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про заблокування розкрадання державного майна держустанови «Південна виправна колонія № 51» вартістю понад 223 мільйони гривень.

А також Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях вкотре скасувало аукціон з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Напочатку жовтня Фонд державного майна України в Одеській області вчетверте оголосив торги з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Поділитися