13 листопада 2021 р. 13:31

В Одесі затримали жінку, яка вдруге «замінувала» завод «Краян»

В Одесі затримали жінку, яка вдруге «замінувала» завод «Краян»

Одеситку, яка повідомила про фейкове мінування, затримали сьогодні, 13 листопада, за місцем її проживання. 

За даними Нацполіції, інформація про загрозу вибуху на заводі "Краян" надійшла 12 листопада. Однак жодних вибухових речовин чи пристроїв, що загрожували б людям, там не виявили.

У жовтні жінка вже «мінувала» цей самий об’єкт. Тоді за фактом неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, правоохоронці оголосили жінці підозру за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України, а суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Цього разу дії фігурантки кваліфікували за ч. 2 цієї ж статті. За повторне завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян законом передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Зараз жінку помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд продовжує розгляд справи одеського заводу «Краян». Так, адвокати Сергій Лисенко та Михайло Коротюк мають сплатити відповідно 47,5 тисячі гривень та 33.3 тисячі гривень штрафу за систематичну неявку на підготовчі судові засідання, починаючи з квітня 2021 року. 

За версією слідства, мер Геннадій Труханов та ще шість осіб, серед яких топ-чиновники міськради, - виконавці корупційної схеми. Їх обвинувачують в заволодінні 93 мільйонами гривень з бюджету Одеси шляхом купівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завідомо вдвічі завищеною вартістю. Також фігурантами цієї справи є, за версією НАБУ, головний ініціатор корупційної схеми - колишній народний депутат України Олександр Дубовий, а також організатори - ексдепутат Кілійської райради Одещини Анатолій Коломієць та чинний депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко. Проте провадження щодо них розглядається окремо. Окрім того, ще одна обвинувачена - колишня помічниця Труханова Альона Попова - перебуває в розшуку та під спецрозслідуванням НАБУ. ВАКС обрав для неї заочний арешт.

Поділитися