27 липня 2021 р. 21:59

В Одесі затримали інтернет-шахраїв, які ошукали клієнтів більш ніж на мільйон

В Одесі затримали інтернет-шахраїв, які ошукали клієнтів більш ніж на мільйон

Кіберполіція викрила жителів Одеси в інтернет-шахрайстві з продажем електронної та оргтехніки, які нанесли потерпілим збитків на понад мільйон гривень.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, правопорушники переїхали до Одещини з Миколаївської області, створили ряд фішингових інтернет-магазинів, де пропонували людям електронну, мобільну, комп’ютерну та іншу техніку зі знижкою на умовах передоплати.

Зловмисники отримували замовлення, передзвонювали нібито з cаll-центру і казали, що товар у наявності, але чомусь в якомусь іншому місті, тому його доставка можлива лише певною поштою і за умови повної попередньої оплати. Після відправки коштів зловмисники більше на зв’язок не виходили.

Поліцейські вилучили в якості речових доказів банківські картки, на які покупці неіснуючого товару перераховували гроші, квитанції про зняття з них готівки, мобільні телефони, ноутбуки тощо, а також схожі на пістолети предмети та набої.

Наразі двом фігурнатам справи оголосили підозри у шахрайстві, такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, о 16:20 до правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху у будівлі Одеської міської ради на Думській площі.

Станом на 17:30 адміністративну будівлю та прилеглу територію оглянуто, жодних вибухових речовин чи пристроїв не виявлено. Правоохоронці евакуювали 187 осіб, зараз роботу установи поновлено.

В Одеській обласній прокуратурі відбулося засідання круглого столу з питань взаємодії органів прокуратури, органів досудового розслідування та журналістів при висвітленні інформації про кримінальні правопорушення.

Поділитися