13 серпня 2021 р. 21:42

В Одесі двічі поспіль нападали на правоохоронців

В Одесі двічі поспіль нападали на правоохоронців

Одеські поліцейські затримали 25-річного уродженця Роздільнянського району за насильство щодо працівника правоохоронних органів.

Як зазначили в пресслужбі Національної поліції в Одеській області, зловмисник несподівано підбіг до 19-річного правоохоронця, який патрулював Суворовський район Одеси, без жодних пояснень вдарив його кулаком в обличчя і втік.

Протягом доби правоохоронці встановили особу та місце знаходження нападника, він має судимість за пограбування і веде кочівний спосіб життя. Чоловік пояснив: нібито впізнав правоохоронця, який кілька місяців тому «образив» його під час виконання службових обов’язків, і вирішив помститися.

«Правопорушника помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, за умисне нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків громадянину загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі», - прокоментував начальник відділу поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 Олександр Суржик.

12 серпня, 31-річний чоловік на контрольно-пропускному пункті вдарив кулаком в обличчя 25-річну постову, спричинивши їй закриту черепно-мозкову травму.

Правопорушника, який після скоєного спробував покинути місце злочину, затримали. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України і на час проведення досудового розслідування помістили під варту.

«За насильство щодо працівника правоохоронного органу чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років», - повідомив слідчий відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 Владислав Аркуша.

Нагадаємо, троє працівників поліції загинули, ще один травмований через дорожньо-транспортну пригоду, що сталася по дорозі з Татарбунар у Сарату в селі Зоря.

Раніше автомобілі Audi та BMW зіткнулися на 4 станції Великого Фонтану в Одесі, причому Audi в'їхала в зупинку громадського транспорту, де на момент аварії знаходилися люди. 

В липні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських, обвинувачених у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина.

Одеський апеляційний суд ухвалив, в частині призначеного поліцейському, який в січні 2020 року збив двох пішоходів, покарання, скасувавши іспитовий термін та збільшивши термін покарання до чотирьох років ув'язнення. 

Поділитися