26 грудня 2021 р. 17:08

В Одесі виявили контрабандну партію iPhone більш ніж на 7 мільйонів

В Одесі виявили контрабандну партію iPhone більш ніж на 7 мільйонів

Одеськими митниками та прикордонниками було попереджено спробу ввезення з порушенням митних правил 204 мобільних девайсів торговельної марки «Applе» ринковою вартістю понад 7 млн грн.

Як повідомляє Державна митна служба, порушника затримали в Міжнародному аеропорту «Одеса», ним став 40-річний одесит, який повертався додому з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Маючи 4 валізи з партією сучасних девайсів, для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему «зелений коридор». Тобто заявив діями про відсутність будь-яких товарів, переміщення яких заборонено або потребує декларування та сплати митних платежів. Водночас письмової декларації не заповнював та за консультацією до митників не звертався.

За фактом порушення порядку проходження митного контролю та недекларування товарів одеськими митниками складено протокол про порушення митних правил за статтями 471, 472 Митного кодексу України.

Девайси у порушника вилучені, матеріали справи будуть скеровані до суду.

Днем раніше прикордонники спільно з представниками Одеської митниці виявили підроблені документи, які громадянин Молдови мав доставити до замовника у Російську Федерацію.

Нагадаємо, посадовців Білгород-Дністровського прикордонного загону судитимуть за розтрату бюджетних коштів. У грудні 2018 року посадовець, у змові зі своїм заступником та начальником житлово-експлуатаційного відділення, підписав підроблені акти виконаних ремонтних робіт адміністративної будівлі.

Також правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох членів міжнародного злочинного угруповання за фактами контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а також їх придбання, зберігання і перевезення з метою збуту.

Поділитися