18 листопада 2021 р. 11:30

В Одесі судитимуть держвиконавця за спробу підзаробити на законному знятті арешту

В Одесі судитимуть держвиконавця за спробу підзаробити на законному знятті арешту

Правоохоронці в Одесі направили до суду обвинувачення працівникові Державної виконавчої служби в проханні та одержанні неправомірної вигоди. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, старший державний виконавець одного з відділів ДВС у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції повинен був у найкоротший термін зняти арешт з майна громадянки, накладений свого часу за борги, натомість попросив у неї 300 доларів США за пришвидшення процесу та усунення штучно створеної бюрократичної волоканини.

Отримання чоловіком неправомірної грошової винагороди задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області. Під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури правоохоронці оголосили правопорушнику підозру за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України і скерували матеріали справи до суду.

Чинним законодавством за одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, передбачене покарання штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили спецрозслідування стосовно ексміністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколи Злочевсського, підозрюваного в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження стосовно нього.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишньої тимчасово виконуючої обов'язки завідувача сектору одного з митних постів Одеської митниці, яка штучно занизила вартість китайських товарів під час оформлення.

Поділитися