12 лютого 2021 р. 21:05

В Одесі скерували до суду справу про підкуп виборців

В Одесі скерували до суду справу про підкуп виборців

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї із дільничних виборчих комісій в Одесі та її спільника, підозрюваних у підкупі виборців.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

У жовтні минулого року правоохоронці затримали голову однієї із дільничних виборчих комісій в Одесі та її спільника після одержання ними 43,5 тисяч доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

Підозрювані організували групу у кількості 1 тисячі осіб, яким пообіцяли винагороду за голосування під час проведення місцевих виборів на користь кандидатів однієї з політичних партій.

За вказаною схемою один голос виборця оцінювався у 1 тис. - 1,2 тис. грн.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Київський районний суд Одеси обрав двом фігурантам - голові виборчої комісії та її спільнику, яких затримали за фактом підкупу виборців - запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави для кожного у розмірі понад 600 тисяч гривень.

15 жовтня поліцейські затримали підозрюваних під час отримання грошових коштів для подальшого підкупу виборців. З’ясувалося, що у 2015 році голова комісії вже притягувалася до відповідальності за скоєння злочинів, пов’язаних з виборчим процесом.

Центральна виборча комісія на засіданні в четвер сформувала новий склад Одеської міської територіальної виборчої комісії, повноваження якої були достроково припинені 13 жовтня.

Поділитися