28 березня 2021 р. 11:43

В Одесі минулої ночі сталося три пожежі в житлових будинках

В Одесі минулої ночі сталося три пожежі в житлових будинках

Пресслужба Головного управління ДСНС в Одеській області повідомила одназу про декілька загорянь, що сталися в Одесі вночі з 27 на 28 березня.

Так, о 01:06 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про задимлення в під'їзді житлового будинку по проспекту Адміральський.

Рятувальники встановили загорання сміття у підвалі п’ятиповерхового житлового будинку та задимлення в під'їзді. О 01:50 пожежу локалізовано та о 01:59 - ліквідовано на площі 10 кв. м. По маршовим сходам евакуйовані 20 осіб з квартир будинку.

О 04:04 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання житлового будинку по вул. Бородинська.

По прибуттю на місце виклику рятувальниками було встановлено загорання відкритим полум'ям на першому та другому поверхах 2-х впритул розташованих приватних житлових будинків одного господаря. Вогнеборці локалізували пожежу о 05:12 та ліквідували о 06:04 на площі 300 кв. м.

Врятовано поруч розташовані два житлові будинки на суму 500 тис. грн.

Ще одна пожежа сталася о 04:52 ранку в квартирі житлового будинку по вул. Ільфа і Петрова.

По прибуттю до місця виклику рятувальників встановлено загорання майна на балконі в квартирі на восьмому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку.

О 05:12 пожежу локалізовано та о 05:14 - ліквідовано на площі 10 кв. м.

Під час гасіння пожежі ланкою ГДЗС з квартири врятовано жінку 1966 р.н.

Фото та відео: Головне управління ДСНС в Одеській області

Нагадаємо, підозрюваному в недбалості через пожежі екскерівнику ДСНС оголосили обвинувачення. 

Малиновський районний суд почав розглядати по суті справу колишнього керівника ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака. Його звинувачують у нехтуванні службовими обов'язками, через що стали можливі три трагічних пожежі: в обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в економічному коледжі на Троїцькій.

До того ж депутати Одеської мерії погодилися прийняти на баланс міста будівлю Одеського коледжу економіки і права, будівля якого на Троїцькій згоріла в грудні минулого року.

Таке рішення депутати ухвалили під час сесії 17 березня 49 голосами. 

Нагадаємо також, що одразу дві надзвичайні події сталися в Одеській області вночі з 6 на 7 березня - стрілянина в центрі Одеси та пожежа на станції технічного обслуговування, де також був готель. 

Поділитися