17 січня 2021 р. 18:06

В Одесі крадії влізли до банку, просто зламавши двері

В Одесі крадії влізли до банку, просто зламавши двері

Невідомі зловмисники влізли до приміщення банку в Приморському районі міста, пошкодивши двері, та вкрали гроші.

Як зазначили в поліції, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.5 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські не повідомляють скільки саме грошей вкрали злочинці, проте деякі ЗМІ стверджують, що зникли близько двох мільйонів гривень в різноманітній валюті.

Зокрема:

  • 900 тисяч гривень,
  • 30 тисяч доларів США,
  • 8 тисяч євро,
  • 5 тисяч російських рублів.

Зазначимо, що в березні минулого року поліція затримала злочинне угруповання члени якого планували пограбування банку. Як зазначили тоді в поліції злочинців розшукували в рамках розслідування нападу на інкасаторів двома роками раніше. При затриманні правоохоронцям довелося застосувати зброю.

Також в минулому році, але вже в червні трійко чоловіків увірвалися до приміщення банку в Суворовському районі Одеси з ножами та намагалися його пограбувати, але невдало і потім пішки вони намагалися втекти дворами, але попалися. 

В квітні 2019 року невідомий підірвав вікно в відділенні банку. Вибух був такої сили, що його відчули мешканці цілого району. Вибухотехніки встановили: спрацювала тротилову шашку еквівалентом 400 грамів. Камери зовнішнього спостереження зафіксували чоловіка в масці, який підклав вибухівку на вікно і втік. За версією правоохоронців, невідомий намагався пограбувати банк. Однак до грошей дістатися не зміг. 

Також з вибухівкою на банки нападали в 2016 році та в 2015 році. 

 Нагадаємо, в 2020 році начальники районних відділів поліції Одеси відзвітували про стан кримінальної ситуації у районах міста за 2019 рік. Як з’ясувалося, картина у Київському, Малиновському, Приморському та Суворовському районах де в чому схожа, а де в чому суттєво відрізняється. ІзбірКом докладно проаналізував дані правоохоронців.

 

Поділитися