21 листопада 2021 р. 15:24

В Дунайському заповіднику зупинили незаконну вирубку дерев

В Дунайському заповіднику зупинили незаконну вирубку дерев

Морські прикордонники виявили і зупинили незаконну вирубку дерев на території Дунайського біосферного заповідника.

Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби України.

"Патрулюючи зону відповідальності в районі Єрмакова острова, екіпаж катера Ізмаїльського загону Морської охорони виявив маломірний плавзасіб біля берега та двох осіб, що займалися вирубкою дерев в заповідному фонді," - йдеться в повідомленні.

Фото: Державна прикордонна служба України

Прикордонники додали, що одразу викликали поліцію та інспекторів Дунайського біосферного заповідника і лісового господарства.

Усвідомивши відповідальність за скоєне та перспективи покарання, правопорушники спробували чинити опір, за що також були притягнуті до відповідальності.

Наразі відомості про правопорушення внесено до ЄРДР. На місці події проведено відповідні слідчі дії. Маломірний плавзасіб і результати лісозаготівлі вилучено. Тривають заходи досудового розслідування.

За фактом незаконної порубки дерев на території заповідника правопорушникам загрожує штраф від 17 до 25,5 тисяч грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Ізмаїлі накрили цех з випуску підробленого алкоголю. Під час обшуків правоохоронці виявили понад 1,6 тонни сурогатного алкоголю та майже 6 тисяч пачок цигарок без акцизних марок.

Раніше предмети, які можуть мати культурну та історичну цінність, виявили прикордонники Ізмаїльського загону спільно з представниками митниці у поромному пункті пропуску «Орлівка» на півдні Одещини.

В пункті пропуску «Кучурган» в Одеській області прикордонники Подільського загону виявили підроблений реєстраційний документ на іноземний автомобіль.

В Одеському морському торговельному порту за допомогою службового собаки прикордонники знайшли автоматичну гвинтівку, магазини та 8 набоїв різного калібру. Як повідомили у Держприкордонслужбі, зброю та боєприпаси знайшли в багажнику автомобіля «Форд», який прибув зі США.

Поділитися