21 вересня 2021 р. 18:13

Українські слідчі досі не отримали від німців кулю - доказ у справі щодо замаху на одеського активіста

Українські слідчі досі не отримали від німців кулю - доказ у справі щодо замаху на одеського активіста

Справа про замах на вбивство одеського активіста Олега Михайлика, яке було скоєно три роки тому, продовжує пробуксовувати.

Українські правоохоронці досі не отримали з Німеччини кулю, якою був поранений громадський працівник. Сам він вважає її ключовим доказом, повідомляє "Думська".

Нещодавно слідчий ГУНП в Одеській області нарешті звернувся до суду з клопотанням про надання колегам з німецької поліції тимчасового доступу до доказів - з тим, щоб вони, в свою чергу, передали кулю в Україну. 14 вересня Київський районний суд його задовольнив.

Операція з видалення кулі з легкого лідера Одеської міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, на якого у вересні 2018 року було скоєно замах, тривала в Мюнхені майже 5 годин. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення плеча і грудної клітини.

У січні 2020 року Олег Михайлик заявляв, що поліцейські не дають його адвокату ознайомитися з матеріалами кримінального провадження вже півроку.

У вересні 2019 року поліція зупинила розслідування.  Раніше всіх підозрюваних в нападі на одеського активіста Олега Михайлика звільнили з-під варти - двох з них відпустили під цілодобовий домашній арешт, а ще в одного взагалі не було запобіжного заходу.

Поділитися