18 липня 2021 р. 16:36

Вандали в Одесі вкрали майже півтисячі кущів троянд

Вандали в Одесі вкрали майже півтисячі кущів троянд

З початку сезону висадження троянд невідомі викопали і вкрали близько 480 кущів, повідомив у Facebook департамент міського господарства Одеської міської ради. 

При цьому працівники КП «Міськзелентрест» майже щодня фіксують акти вандалізму. Правопорушники викопують квіти з клумб, ламають молоді дерева і садові меблі.

Масове викрадення троянд зафіксовано у сквері Вітте і Зоряному, у парках імені Т.Г. Шевченка, Ентузіастів і Партизанської слави, на Кримському бульварі, на Заставі, на вул. Інглезі, Чорноморського козацтва, вул. Тираспольській, Кримському бульварі, Олександрівському проспекті, у Міському саду і біля центрального автовокзалу.

Також знищили або викрали близько 60 саджанців молодих дерев і кущів. Акти вандалізму озеленювачі фіксують майже щодня під час планового огляду підвідомчих територій. Крім того,  в одеських парках невідомі часто-густо ламають лавки, урни, елементи дитячих та спортивних майданчиків.

Нагадаємо, минулого року виробниче управління житлово-комунального господарства Шабівської об'єднаної громади почало обробляти спеціальними хімічними реагентами ялинки та інші вічнозелені насадження з метою недопущення їх вирубки.

Також невідомі вандали перед Новим роком спиляли та вкрали три великі сосни, які висадили одеські комунальники в дендропарку "Перемога". 

Вандали зірвали прапор Європейського Союзу з флагштоку біля Потьомкінських сходів.

Невідомі зловмисники влізли до приміщення банку в Приморському районі міста, пошкодивши двері, та вкрали гроші

Близько 50 підприємців, що працюють на ринку "Сьомий кілометр" під Одесою влаштували 19 червня поточного року акцію протесту через огорожу, яку встановила адміністрація ринку під приводом реконструкції площі, де розташовані контейнери з іграшками. В результаті паркан заламали, а уламки принесли до будівлі адміністрації ринку.  

Поділитися