23 січня 2021 р. 11:35

У Білгороді-Дністровському адвокат погрожував судді вбивством, відкрито кримінальне провадження

У Білгороді-Дністровському адвокат погрожував судді вбивством, відкрито кримінальне провадження

У Білгород-Дністровську поліція оголосила про підозру адвокату, який погрожував вбивством судді місцевого суду.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

У повідомленні зазначається, що підозрюваний - адвокат, виконуючий обов’язки керуючого справами однієї з селищних рад району. У приміщенні міськрайонного суду чоловік висловив  невдоволення рішенням, прийнятим суддею, що здійснював правосуддя,  та став погрожувати йому вбивством. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 377 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. 

Нагадаємо, що суддя Болградського районного суду Одеської області Алла Кравцова звернулася до Вищої ради правосуддя із скаргою на те, що вона знайшла у матеріалах справи конверт з грошима

Конверт був не підписаний, а грошей в ньому було 300 доларів США, тож суддя вважає це спробою втручання в її професійну діяльність.

Також слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання адвокатів виконуючого обов’язки директора ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» щодо зміни запобіжного заходу.

Як повідомили у Вищому антикорупційному суді, йдеться про обов'язок носити електронний засіб контролю.

Болградський районний суд обрав запобіжним заходом для голови Теплицької територіальної громади Болградського району Івана Леонтьєва домашній арешт.

Як стверджує на своїй сторінці в Facebook головна редакторка районної газети «Слово Арциза» Надія Сердюк, він має знаходитись вдома з 22:00 до 6 ранку. 

Нагадаємо також, що ювенальні прокурори прокуратури Одещини звернулися до суду з апеляційною скаргою на вирок Роздільнянського районного суду щодо вбивці 11-річної мешканки Іванівки Дар'ї Лук'яненко - Миколи Тарасова.

Як зазначили в прокуратурі, в апеляції наполягають на довічному ув'язненні.

Поділитися