25 серпня 2021 р. 15:42

Троє мешканців Одещини винесли з нафтопереробного заводу матеріалів на 800 тисяч

Троє мешканців Одещини винесли з нафтопереробного заводу матеріалів на 800 тисяч

Троє мешканців регіону викрали з  території Одеського нафтопереробного заводу матеріали з вмістом цінного металу на понад 800 тисяч гривень.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, при обшуках у затриманих вилучено ще пів тони металовмісних виробів, зброю, інші речові докази. Заходи з документування і затримання зловмисників проводилися у зв'язку зі зверненням АРМА про необхідність збереження підприємства від розкрадань.

До поля зору працівників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції потрапила  група осіб. Поліцейські встановили, що до вчинення крадіжок причетні троє місцевих мешканців віком від 21 до 24  років. Користуючись нагодою, вони вирішили заробити гроші,  викрадаючи матеріальні цінності зі стратегічно важливого для держави об’єкта.  

Під час спільних заходів оперативники внутрішньої безпеки НПУ і слідчі поліції Одещини затримали змовників у момент вчинення злочину. Зловмисники намагалися вивезти з території заводу для подальшого продажу 40 кілограмів платиновмісного каталізатора риформінгу. 
 
За цим фактом слідчі відділення поліції №2 Одеського райуправління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у травні 2021 року Київський районний суд Одеси частково задовільнив клопотання про передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майно, що належить ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна».

Раніше Кропивницький апеляційний суд скасував рішення про спеціальну конфіскацію майнового комплексу «Одеського нафтопереробного заводу». 

У квітні 2019 року Верховний суд України скасував постанову про закриття апеляційного провадження у справі про передачу державі нерухомого майна, яке належало ПАТ Одеський нафтопереробний завод.

У червні 2018 року Одеський нафтопереробний завод перейшов в державну власність.

У травні того ж року Окружний адмінсуд Києва залишив в силі розпорядження Кабінету міністрів України від 13 вересня 2017 року про передачу майнових комплексів ПАТ «Одеський НПЗ» і ТОВ «Енергія і газ України» в управління Фонду державного майна України.

У липні 2017 року Суворовський суд Одеси повернув ВАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна» у власність держави.

До того прокуратура Одеської області спільно з Управлінням Служби безпеки в області та органами Національної поліції в ході розслідування угод з нафтопродуктами повідомили про викриття злочинної схеми, за якою планувалося збереження майна «ОНПЗ» за головним фігурантом справи - Сергієм Курченко і його спільниками.

Поділитися