09 грудня 2021 р. 13:03

Тарутинський аграрний ліцей незаконно передав фермеру 50 гектарів землі

Тарутинський аграрний ліцей незаконно передав фермеру 50 гектарів землі

Господарський суд Одеської області задовільнив позовні вимоги прокуратури та визнав недійсним угоду щодо надання послуг з вирощування сільськогосподарських культур у навчальному процесі.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними відомства, йдеться про угоду, яку Тарутинський професійний аграрний ліцей уклав у вересні минулого року із селянським фермерським господарством про надання послуг з вирощування сільськогосподарських культур у навчально-виробничому процесі строком на один рік.

Проте, як зазначають у прокуратурі, угоду укладено усупереч вимогам чинного законодавства, адже за його умовами освітній заклад передав у користування землю фермерському господарству, не маючи на це повноважень.

Тобто, майно закладу освіти, стосовно якого законодавчо встановлена заборона на використання не за освітнім призначенням, незаконно передано в оренду з порушенням встановленого чинним земельним законодавством України порядку передачі земельної ділянки в користування. 

Тож її слід було розірвати.

Взагалі йшлося про земельну ділянку загальною площею 50 гектарів вартістю понад 1,3 мільйон гривень.

Нагадаємо, Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення, яким визнав недійсним договір оренди та зобов’язав повернути державі Барабойське водосховище площею 352 гектари вартістю майже 8,5 мільйонів гривень.

У листопаді 2020 року прокуратура звернулася до Господарського суду Києва, але той не підтримав вимоги. 

У березні 2021 року Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про визнання недійсною додаткової угоди до договору про право тимчасового користування лісовою земельною ділянкою природо-заповідного фонду в урочищі "Лебедівка" національного природного парку "Тузловські лимани". 

В листопаді 2020 року прокурори Одеської обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагають визнати недійсною додаткову угоду до договору про право тимчасового користування лісами та звільнити лісову земельну ділянку природо-заповідного фонду площею майже 29 гектарів в урочищі "Лебедівка" національного природного парку "Тузловські лимани". 

Поділитися