22 січня 2021 р. 12:57

Суддя з Болграду поскаржилася, що знайшла в своєму кабінеті конверт із 300 доларами

Суддя з Болграду поскаржилася, що знайшла в своєму кабінеті конверт із 300 доларами

Суддя Болградського районного суду Одеської області Алла Кравцова звернулася до Вищої ради правосуддя із скаргою на те, що вона знайшла у матеріалах справи конверт з грошима. 

Конверт був не підписаний, а грошей в ньому було 300 доларів США, тож суддя вважає це спробою втручання в її професійну діяльність.

Суддя зазначила, що у її провадженні перебувала цивільна справа за позовом до приватного підприємства про скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та визнання припиненим права оренди на земельну ділянку.

Підпис представника під позовною заявою завірений печаткою Адвокатського об’єднання «Правовий центр "Інтелект"».

Втім, АО «Правовий центр "Інтелект"» також звернулося до Вищої ради правосуддя із заявою про те, що ані адвокатське об’єднання, ані адвокат, який діє в інтересах позивача, не мають відношення до можливого втручання у професійну діяльність судді.

Наразі за зверненням судді Болградського районного суду Одеської області Алли Кравцової розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У схожу ситуацію потрапили також голова Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Руслан Струтинський та суддя цього суду Дзвенислава Гриньків

Щоправда, там грошей було поменше. Так, на адресу суду надійшло поштове відправлення, в якому виявлено заяву про відвід судді Дзеніслави Гриньків у кримінальному провадженні та грошову купюру номіналом 100 гривень.

Із вказаного приводу голова суду подав заяву про вчинення кримінального правопорушення, також було здійснено виклик працівників поліції Івано-Франківського міського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя покарала суддю Овідіопольського районного суду Одеської області Володимира Кочка за напад на патрульних поліцейських, які зупинили його разом із його дружиною в нетверезому стані в липні 2018 року.

В грудні 2020 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила застосувати до судді Приморського суду Одеси Анатолія Деруса дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

В листопаді голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександр Боярський звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою на правоохоронців, які нібито встановили в кабінеті судді прослуховуючий пристрій

 

 

 

Поділитися