11 червня 2021 р. 17:21

Судді продовжують допит у справі Стерненка про вбивство

Судді продовжують допит у справі Стерненка про вбивство

Приморський суд продовжив опитувати свідків у справі одеського активіста Сергія Стерненка, якого обвинувачують у вбивстві, тоді як він стверджує, що захищався. 

Як зазначив сам активіст на своїй сторінці у Facebook, допитали сьогодні, 11 червня, охоронця магазину Володимира Мамалиженка, який знаходився біля місця подій та надавав Стерненку допомогу після інциденту.

За словами Сергія Стерненка, свідок доповів, що повертався додому і побачив чоловіка, який вийшов йому на зустріч із пораненою рукою та попросив допомоги. Володимир Мамалиженко, за його словами, допоміг активісту та побачив ще одного чоловіка у калюжі крові. 

"Загалом незрозуміло, чому прокуратура допитує свідків захисту як свідків обвинувачення. Думаю, прокурори просто не знають матеріалів провадження, і просять викликати усіх підряд. Також вже вдруге на засідання не з'явився свідок Лєвада (теж як свідок обвинувачення), який спочатку казав що бачив як на нас напали, а потім вже казав, що цього не бачив. Прокурорів чомусь влаштовує, що їхній свідок не приходить в суд, і вони навіть не ініціювали його примусовий привід", - зазначив Сергій Стерненко.

Цікаво, що як повідомляє видання УСІ, суддя заборонив прямі трансляції з зали суду через вимоги представників активіста про заборону вести трансляцію ЗМІ Шарія.

Нагадаємо, судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербича, подали у відставку.     

Раніше голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету саме через справу Сергія Стерненка.

Нагадаємо, колегія суддів Одеського апеляційного суду, що розглядає скарги екскерівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка та Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду міста, повідомила оголосить рішення 31 травня.

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися