05 квітня 2021 р. 20:13

Суд залишив в силі вирок співробітникам СБУ, що вимагали гроші в намісника монастиря

Суд залишив в силі вирок співробітникам СБУ, що вимагали гроші в намісника монастиря

Верховний суд України залишив без змін обвинувальний вирок двом працівникам Служби безпеки України Кузьмі Іванову та Максиму Галкіну, яких засудили до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство.

Таке рішення 24 березня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і діло».

«Касаційні скарги засуджених Кузьми Іванова та Максима Галкіна залишити без задоволення, а вирок Київського районного суду Одеси та ухвалу апеляційної палати Вищого антикорупційного суду стосовно них – без змін», – оголосили судді.

За версією слідства, заступник начальника 2-го відділу головного відділу захисту національної державності Управління СБУ в Одеській області підполковник Галкін та заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області полковник Іванов, діючи за попередньою змовою, в період з 22 листопада по 13 грудня 2015 року вимагали у намісника Свято-Іверського чоловічого Одеського монастиря Діодора надати неправомірну вигоду в сумі 70 тисяч доларів.

За ці гроші вони пообіцяли не вжити заходів до ініціювання кримінального переслідування, нерозголошення компрометувальної інформації стосовно нього та її знищення. 13 грудня 2015 року есбеушники одержали частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в 50 тисяч доларів.

15 грудня 2017 року Київський райсуд Одеси визнав обвинувачених винними, але у шахрайстві. Сторона обвинувачення інкримінувала есбеушникам одержання неправомірної вигоди. 2 червня 2020 року апеляція ВАКС залишила обвинувальний вирок без змін.

Нагадаємо, ця історія потрапила до реєстру справ переданих в суд Національним антикорупційним бюро розслідувань у 2017 році. 

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів на проведенні інформаційних операцій проти України за завдання іноземної сторони.

Іллічівський міський суд Одеської області виправдав колишнього виконуючого обов`язки заступника начальника Одеської митниці ДФС та начальника митного поста «Чорноморський», якого обвинувачували в отриманні хабаря.  

Поділитися