23 вересня 2021 р. 22:17

Суд визнав невинуватою у хабарництві ще одну голову сільської ради на Одещині

Суд визнав невинуватою у хабарництві ще одну голову сільської ради на Одещині

Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Про це йдеться у вироку суду. 

Слідчі наполягали, що вищезгадана громадянка отримала 10 тисяч доларів хабаря від місцевого приватного підприємця за прийняття позитивного рішення про виділення в оренду земельної ділянки загальною площею пів гектара з перспективою приватизації наділу.

Жінка натомість стверджувала на суді, що  що відносно неї вчинена провокація хабара. 

Прокурор не спростував тверджень обвинуваченої про наявність у діях працівників правоохоронних органів ознак провокації злочину. 

В судовому засіданні прокурор не довів, що ініціатива у спілкуванні виходила саме від голови сільради, що саме остання кожного разу телефонувала і вимагала грошові кошти від підприємця.

З відеозапису подій у кабінеті голови сільради вбачається, що обшук в сейфі проводили декілька разів, камера не фіксувала всіх осіб, які здійснювали його. І лише в черговий раз під час обшуку сейфу було виявлено грошові кошти в сумі 2 тисячі дол. США, загорнуті в папір.

Однак з перегляду вказаної слідчої дії слідує, що жінка не була обізнана про місцезнаходження грошових коштів.

Суд вирішив, що оперативні дії та інші дії, зокрема, вручення коштів обвинуваченій відбулося за активного сприяння, активній організації працівниками правоохоронних органів, оскільки, зважаючи на досліджені об`єктивні обставини справи, у суду немає підстав об`єктивно підозрювати, що обвинувачена була колись задіяна у злочинній діяльності або схильна до вчинення злочинів. 

Нагадаємо, раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Нагадаємо також, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідуваньскерували в суд справу про підозру у зловживанні службовим становищем начальником підрозділу Військово-морських сил Збройних Сил України.

Старшого техніка-інспектора прикордонної служби регіонального управління Державної прикордонної служби України затримали за підозрою у вимаганні хабаря від громадянина.

Поділитися