28 травня 2021 р. 14:15

Суд досліджує результати слідчих дій у справі про 25 тисяч доларів хабаря прокурору

Суд досліджує результати слідчих дій у справі про 25 тисяч доларів хабаря прокурору

Вищий антикорупційний суд розпочав дослідження негласних слідчих (розшукових) дій у справі про обвинувачення виконувачки обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області викритій на пропозиції та наданні 25 тисяч доларів США хабаря керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Йдеться про здійснення аудіо та відео контролю від 16 грудня 2019 року обговорення пропозиції та надання вказаними особами обумовлених коштів. 

В рамках досудового розслідування встановлено, що очільниця регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тис. дол. США. Натомість останній мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців та не притягувати податківців до відповідальності.

В січні 2020 року підозрювана в спробі підкупити прокурора ексначальниця Одеської податкової служби вийшла з СІЗО після сплати застави в 904 тисячі гривень.

Керівник Державної податкової служби України Сергій Верланов призначив нового тимчасово виконуючого обов'язки глави податкової служби в Одеській області.

Групу представників одеських засобів масової інформації не пустили на брифінг керівника податкової служби України Сергія Верланова, який проводиться в Одесі.

Поділитися