14 грудня 2021 р. 18:25

Суд допитає нових свідків у справі про вбивство боксера в Одесі

Суд допитає нових свідків у справі про вбивство боксера в Одесі

У Малиновському районному суді Одеси продовжили слухання справи щодо вбивства боксера Сергія Лащенка.

На засіданні допитали дружину загиблого, а сторона обвинувачення подала клопотання щодо виклику двох свідків у справі, повідомляє "Суспільне".

На початку засідання допитали дружину загиблого Марину Лащенко. Жінка повинна була свідчити на попередніх засіданнях, втім вона на них не з'являлась. Марина Лащенко у суді розповіла про те, що дізналася про смерть чоловіка від його брата Євгена Козачка.

"Він приїхав до нас додому і нічого не пояснював, просто сказав, що Сергія більше немає. Єдине питання, яке мене цікавило: "Як це сталося і де він знаходиться зараз?". Мені сказали, що він у лікарні, і я пішла туди", – розповіла Марина Лащенко.

Від коментарів Марина Лащенко відмовилась. Чому жінка раніше не з'являлась на суді та не давала покази, розповіла її адвокатка Юлія Гаврилюк.

"Вона написала клопотання про те, що вона не може перебувати на засіданні та давати покази у зв’язку із тим, що їй необхідно було ознайомитись із матеріалами справи. Три дні тому вона ознайомилась з усіма матеріалами. Освіжила усе це у пам’яті, згадала і прийшла підготовлена на судове засідання", – пояснила Юлія Гаврилюк.

Після допиту жінки до неї звернувся обвинувачений Бабек Гасанов. Він просив вибачення перед Мариною Лащенко та сказав, що все сталося випадково.

Під час розгляду справи сторона обвинувачення просила суд викликати на наступне засідання двох свідків. Це Андрій Ткаченко, який був з боксером у день вбивства, та водій Віталій Соловйов, який віз пораненого Лащенка до лікарні, розповіла адвокатка Юлія Гаврилюк.

"Ми дуже сподіваємося, що ці свідки будуть наступного разу. Принаймні, свідок, який був заявлений нами – Соловйов, він сам виявив бажання виступити в суді, його багато років не було на території України, як я розумію. Зараз він сам з’явився і хоче дати показання. В принципі, Гасанов і так визнає частково свою провину. Він каже про те, що всі обставини, вказані в обвинувальному акті, практично визнає. Єдине, що він не визнає, то це згадку про "групу осіб" і той факт, що вбивство було скоєно навмисне", – сказала адвокатка.

Прокурорка Світлана Кологрьова подала клопотання про подовження строку тримання під вартою для обвинуваченого. Строк запобіжного заходу, який діє відносно Гасанова наразі, має закінчитися 8 січня 2022 року.

Наступне слухання справи має відбутися 28 грудня.

Нагадаємо, у жовтні суд допитав ще двох свідків у справі про вбивство одеського боксера.

У липні обвинувачений у справі про вбивство одеського спортсмена та чемпіона Європи з тайського боксу Сергія Лащенка Бабек Гасанов визнав провину, але не погодився з кваліфікаційними ознаками справи.

Раніше Малиновський суд відхилив клопотання про самовідвід перекладача обвинуваченого у справі про вбивство боксера Сергія Лащенка. Перекладач повідомив, що його переслідували і він боїться за своє життя, проте заяви до поліції не подавав, а на запитання суддів зазначив, що не впевнений в погрозах.

Конфлікт між Лащенком і Гасановим стався в центрі міста на Дерибасівській в ніч на 8 квітня 2015 року. Гасанов ображав Лащенко, після чого той його вдарив. У відповідь Гасанов почав стріляти, поранивши трьох людей, включаючи Сергія Лащенка.

Заарештували Бабека Гасанова вже на території Російської Федерації восени 2015 року. Процедура екстрадиції затягнулася до лютого 2017 року. Суд над Гасановим почався в травні 2017 року і продовжується дотепер.

У червні минулого року в суді повідомили, що протягом одного засідання суд заслухав всі важливі експертизи та письмові докази у справі про вбивство боксера Сергія Лащенко, а також запис свідчень засекреченого свідка.

На певному етапі судового розгляду Гасанов заявив, що він не знає ані російської, ані української мов. Тому зажадав перекладача на азербайджанський. Однак перекладачі відмовлялися брати участь в засіданнях, через що суд не міг розглядати справу по суті.

Поділитися