05 червня 2021 р. 11:48

Суд допитав свідків у справі Стерненка за обвинуваченням в умисному вбивстві

Суд допитав свідків у справі Стерненка за обвинуваченням в умисному вбивстві

Приморський районний суд Одеси продовжив розгляд справи про третій напад на Сергія Стерненка, де ексочільника місцевого "Правого сектору" обвинувачують в умисному вбивстві.

Про це повідомляє "Суспільне".

На засіданні допитали двох свідків події: дівчину Стерненка та сусідку, яка бачила напад з балкону своєї квартири.

Засідання почалося з допиту Наталії Усатенко – дівчини Сергія Стерненко, яка під час нападу була поряд із ним. За її словами, того дня вони з Сергієм поверталися з кафе додому. Зайшли в магазин та одразу ж попрямували до будинку, де орендували квартиру. Коли зайшли у двір – побачили, що до них наближаються двоє "підозрілих молодих людей". Усатенко запевнила: оскільки напередодні на Сергія вже нападали, вони вирішили відійти, аби розійтися з незнайомцями. Але коли чоловіки підійшли, то одразу ж почали бити Сергія, зазначила свідок.

Сутичка тривала приблизно 15-20 секунд. Після цього хтось з нападників крикнув "Тікаймо!", і вони розбіглися. За одним з чоловіків побігла сама Наталія. Але через незручне взуття подолала лише приблизно 200 метрів. Потім повернулася до будинку, паралельно набираючи поліцію.

Біля місця нападу дівчина зустріла Наталію Суслову, яка начебто бачила напад, погодилася бути свідком і пішла разом із Наталією до Стерненка та другого нападника. Коли підійшли ближче, то побачили Сергія, якому перев'язували руку, та Івана Кузнєцова, він лежав на землі. Останній ще мав ознаки життя та рухався. Згодом приїхала швидка допомога, але замість порятунку Кузнєцова медики нібито почали "ставити багато питань". Пізніше вони констатували смерть нападника, а Стерненка госпіталізували до лікарні, де йому зробити операцію на руці.

На уточнююче питання від прокурорів Юрія Бачинського та Ігоря Піщевята, чи бачила вона в руках у нападників ніж, Усатенко відповіла – "бачила якийсь гострий предмет". Чи був ніж у Стерненка, за словами дівчини, вона не знала. Так само свідок не змогла сказати, хто саме почав бійку, але запевнила: хтось з нападників. Або Кузнєцов, або Ісайкул.

Також учасники справи допитали мешканку будинку на вулиці Фонтанська дорога, 9 Наталію Суслову. За словами жінки, під час сутички між нападниками та Стерненком вона перебувала на балконі квартири разом із чоловіком. З п'ятого поверху Суслова змогла побачити бійку, утім хто саме напав першим – свідок не знає. Вони з чоловіком вирішили вийти на вулицю після того, як почули крик: подумали, що дівчину грабують.

Коли підійшли ближче, каже, побачила Кузнєцова з травмованим животом, поруч було багато крові. Також стояв Стерненко та знімав Кузнєцова на камеру. При цьому, за словами жінки, він проговорив, що на нього напали, і що при собі він мав ніж.

Після допиту Усатенко та Суслової суд вирішив допитати ще двох свідків події: чоловіка Наталії Суслової, який бачив сутичку, та чоловіка, який накладав джгут Сергію Стерненку. Крім цього учасники процесу передивляться слідчий експеримент з Наталією Усатенко та прямий ефір, який на своїй Facebook-сторінці вів Стерненко одразу після нападу.

Засідання перенесли на 11 червня.

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

Нагадаємо, Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука виправдали за статтею про розбійний напад на депутата Сергія Щербича заради 300 гривень.

Поділитися