06 листопада 2021 р. 16:41

Суд допитав судмедексперта по справі про напад на Стерненка

Суд допитав судмедексперта по справі про напад на Стерненка

Приморський районний суд Одеси продовжив розгляд справи про напад на Сергія Стерненка, де його підозрюють в умисному вбивстві одного з нападників, Івана Кузнєцова. 

Як повідомляє кореспондент Суспільного, на засіданні 5 листопада учасники допитали лікаря Віктора Магринчука, який єдиний з експертів досліджував тіло загиблого. За його словами, Кузнєцов отримав 5 ножових поранень, одне виявилося смертельним. З такими травмами він міг не тільки пробігти певну відстань, а й продовжувати битися. 

Віктор Магринчук працює лікарем та судовим експертом в Одеському обласному бюро судово-медичної експертизи. Він єдиний з фахівців у кримінальному провадженні, хто досліджував тіло Івана Кузнєцова, після чого склав акт огляду трупу та висновки. Документи стали основою четвертого тому справи та подальших комісійних експертиз. 

Під час допиту Магринчук розповів, що виявив у Кузнєцова 5 різаних ран, одна з них стала смертельною. Травма була нанесена в область живота та пошкодила лівий шлуночок серця.

"Через це пошкодження кров, яка повинна була шлуночком надходити далі по аорті у внутрішні органи, частково потрапила в плевральну порожнину. Це призвело до того, що Кузнєцов поступово почав втрачати свідомість. У міру того, як накопичувалась кров, настала смерть", – зазначив експерт.

Кузнєцов, за даними лікаря, помер через гостру крововтрату. Через декілька десятків секунд він втратив свідомість, а через декілька хвилин настала смерть.

"Неможливо сказати конкретно це були 5 чи 10 хвилин. Але, на мою думку, від моменту спричинення травм до моменту настання смерті пройшло не більш ніж 10 хвилин", — додав судмедексперт.

Також він зазначив, що не виключає, що померлий міг пробігти 99,1 метра. Саме такою є відстань між місцем нападу на Сергія Стерненка та виявленим тілом Івана Кузнєцова. І саме від місця завдання смертельного удару справу можуть кваліфікувати або як самозахист (якщо це було місце нападу), або як умисне вбивство (якщо на місці виявленого тіла).

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Фото: Суспільне

Поділитися