27 серпня 2021 р. 13:57

Стерненко оскаржив умовний вирок щодо себе

Стерненко оскаржив умовний вирок щодо себе

Колишній голова одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко подав касаційну скаргу до Верховного Суду на вирок Одеського апеляційного суду, який засудив його на три роки позбавлення волі із заміною на один рік умовно.

Про це повідомив сам активіст. 

"Це та сама справа, у якій раніше суддя-сталініст з Приморського суду Одеси Попревич давав мені 7 років та 3 місяці позбавлення волі із конфіскацією половини майна за «викрадення» проросійського тітушки Щербіча із метою заволодіння 300 гривень", - зазначив він.

Апеляційний суд виніс своє рішення про умовний термін для Стерненко два місяці тому. У прокуратурі зазначили, що для подачі касації до Верховного Суду передбачено 3 місяці.

Йдеться про рішення Одеського апеляційного суду, який Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука виправдав за статтею про розбійний напад на депутата Сергія Щербича заради 300 гривень.

Раніше голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету саме через справу Сергія Стерненка.

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися