07 липня 2021 р. 22:16

Одеський поліцейський-здирник та його спільники постануть перед судом

Одеський поліцейський-здирник та його спільники постануть перед судом

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п'яти членів організованої злочинної групи, до складу якої входив поліцейський, за фактом незаконного позбавлення волі та вимагання.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

З’ясовано, що з січня цього року в Одесі діяла організована злочинна група, яка спеціалізувалась на вимаганні коштів у чоловіків за нерозголошення відомостей стосовно їх сексуальних вподобань.

Схема злочинної діяльності полягала у тому, що співучасники, під приводом спільного проведення дозвілля, заманювали потерпілих до заздалегідь орендованих приміщень. У подальшому, представляючись працівниками поліції, разом з діючим правоохоронцем, звинувачували потерпілих у розбещенні неповнолітніх, повідомляли про начебто затримання за підозрою у вчиненні злочину. А після цього вимагали від них за «вирішення питання» непритягнення до кримінальної відповідальності від 2 до 4 тисяч доларів США.

Для створення у потерпілих впевненості у реальності того, що відбувається, співучасники використовували символіку Національної поліції, а також реальні посвідчення та жетон поліцейського.

Також в ході обшуків у співучасників виявлено та вилучено наркотичні засоби та вибухову речовину.

Нагадаємо, поліцейські затримали під час одержання неправомірної вигоди особу керівного складу однієї з комунальних установ Одеської міської ради.

Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди слідчого та оперуповноваженого одного із райвідділів поліції на Одещині.

Служба безпеки України затримала контрабандну партію кокаїну з однієї з країн Південної Америки, орієнтовна вартість вилучених наркотичних речовин на чорному ринку становить майже 10 мільйонів доларів США.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику одного з відділів поліції Одеси, який причетний до продажу елітного автомобіля, розшукуваного Інтерполом. 

Також фахівці ДБР завершили досудове розслідування стосовно трьох державних інспекторів Одеської митниці.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора Головного управління Державної податкової служби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину.

Поділитися