12 березня 2021 р. 13:20

Справу про спробу вкрасти будівлю Державної фіскальної служби в Одесі скерували до суду

Справу про спробу вкрасти будівлю Державної фіскальної служби в Одесі скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України, підозрюваних у підкупі особи, яка надає публічні послуги, шахрайстві та використанні підроблених документів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Слідством з’ясовано, що двоє громадян шляхом шахрайства, використовуючи підроблені документи, намагалися заволодіти нерухомим майном Державної фіскальної служби України. Вони ініціювали перед приватним нотаріусом питання про проведення державної реєстрації права власності на будівлю площею понад 2 тисячі квадратних метрів, вартістю 40 мільйонів гривень у центрі Одеси, яка належить ДФС, за одним із фігурантів.

Правоохоронці затримали їх після надання нотаріусу підроблених документів та 40 тис. доларів США в якості «подяки» за перереєстрацію права власності.

Нагадаємо, восени 2020 року Детективами Національної поліції в Одеській області 20 жовтня, за підозрою у шахрайському заволодінні нерухомим майном Державної фіскальної служби України затримали двох громадян України.

Нагадаємо також, що порожню будівлю за адресою Велика Арнаутська, 20, де колись розміщувався регіональний офіс банку «Аваль», передадуть Державному бюро розслідувань.

Голова Одеської державної адміністрації Сергій Гриневецький підписав розпорядження про надання Міністерству оборони України дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

Головне управління Держгеокадастру в Одеській області продовжує процес передачі земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів із державної власності у комунальну.

У будівлі на місці згорілого економічного коледжу на вулиці Троїцька, що в центрі Одеси, планують побудувати нове приміщення та перевезти туди Державний архів Одеської області та міські архіви Одеси й Ізмаїла. 

Поділитися