26 жовтня 2021 р. 16:22

Справу про розкрадання коштів під час ремонту стадіону одеської школи спрямували в суд

Справу про розкрадання коштів під час ремонту стадіону одеської школи спрямували в суд

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Встановлено, що керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту стадіону загальноосвітньої школи у Київському районі Одеси.

За договором підряду в освітньому закладі будівельники повинні були відремонтувати стадіон шляхом улаштування універсального поля для спортивних ігор, волейбольного майданчика, поля для гандболу, бігових, пішохідних доріжок та трибуни для користування учнів школи.

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості і підписав їх.

Зокрема, підрядник завищив обсяг будівельних робіт під час влаштування підстилаючих та вирівнюючих шарів із щебеню та з піску, а також улаштування основ та покриття з піщано-гравійних сумішей, монтажу трибун та інше. Аналогічно директор будівельної організації завищив в документації кількість використаних матеріалів, таких як бетон, асфальтобетон, труби, з’єднувальна стрічка, клей двокомпонентний тощо.   

Крім того, до вказаного злочину виявилась причетною посадова особа управління капітального будівництва Одеської міської ради, стосовно якої також скеровано до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості.

За версією слідства, посадовиця не перевірила належним чином достовірність наданих їй на підпис директором підприємства-підрядника актів приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній, первинно-звітній документації з капітального ремонту стадіону загальноосвітньої школи.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб державі завдано понад 900 тисяч гривень шкоди.

В ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Нагадаємо, прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної компанії та інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

З’ясовано, що інженер та підрядник, за попередньою змовою,  привласнили бюджетні кошти під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту аварійних ділянок покрівлі школи інтернату, в якій  навчаються діти з вадами слуху.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань. 

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Поділитися