14 вересня 2021 р. 11:26

Справу про продаж пансіонату ветеранів флоту скерували до суду

Справу про продаж пансіонату ветеранів флоту скерували до суду

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Про це повідомили в Офісі генерального прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, діючи за попередньою змовою групою осіб та поза межами процедури санації, здійснив незаконний продаж майна Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за заниженою вартістю. Зокрема, він реалізував будівлю пансіонату ветеранів флоту в м. Одеса, не врахувавши вартість земельної ділянки, на якій він розташований.

Внаслідок таких протиправних дій державі заподіяно понад 17 мільйонів гривень збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні  здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо одного із колишніх керівників ДП «Одеський морський торговельний порт» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Нагадаємо також, що у грудні минулого року перший за часів незалежності України директор акціонерного судноплавного концерна «Бласко» - «Чорноморське морське пароплавство» Павло Кудюкін зареєстрував товариство з обмеженою відповідальністю з повністю ідентичною назвою. 

Поділитися