11 червня 2021 р. 21:11

Суд розгляне справу про привласнення 500 тисяч під час реконструкції котельні в Одесі

Суд розгляне справу про привласнення 500 тисяч під час реконструкції котельні в Одесі

Прокурори Суворовської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії, підозрюваного у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

З’ясовано, що протягом 2018 року керівник підприємства привласнив бюджетні кошти під час реконструкції однієї з будівель КП «Теплопостачання міста Одеси» у Суворовському районі.

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх.

Крім того, наразі у суді розглядається обвинувальний акт стосовно посадовця Управління капітального будівництва Одеської міської ради, підозрюваного у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець не перевірив належним чином достовірність наданих йому на підпис директором підприємства-підрядника акти приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягу та вартості фактично виконаних робіт обсягам та вартості зазначених в актах, з реконструкції будівлі КП «Теплопостачання міста Одеси» у Суворовському районі.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб державі завдано майже півмільйона гривень шкоди.

Нагадаємо, посадовця Одеського обласного військового комісаріату судитимуть за безпідставне нарахування премій працівникам військового комісаріату.

У лютому слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковнику.

Тоді йшлося про суму понад 659 тисяч гривень.

Державне бюро розслідувань проводить системну роботу з викриття злочинів, пов’язаних із незаконним переміщенням товарів через митний кордон.

Слідчі Державного бюро розслідувань разом з працівниками прокуратури Києва, Служби безпеки України та управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби затримали Головного державного інспектора одного із митних постів Одеської митниці.

Поділитися