01 червня 2021 р. 20:20

Справу про нарахування військкоматам в Одесі премій на 400 тисяч скерували до суду

Справу про нарахування військкоматам в Одесі премій на 400 тисяч скерували до суду

Посадовця Одеського обласного військового комісаріату судитимуть за безпідставне нарахування премій працівникам військового комісаріату.

Як повідомили у пресслужбі теруправління Державного бюро розслідувань,  один з керівників фінансового підрозділу комісаріату допустив нарахування та виплату грошового забезпечення військовослужбовцям без наявних на те підстав.

У результаті таких дій працівники комісаріату протиправно отримали понад 400 тисяч гривень.

Фінансист обвинувачується у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України).

Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 7 років.

У лютому слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковнику.

Тоді йшлося про суму понад 659 тисяч гривень.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань проводить системну роботу з викриття злочинів, пов’язаних із незаконним переміщенням товарів через митний кордон.

Слідчі Державного бюро розслідувань разом з працівниками прокуратури Києва, Служби безпеки України та управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби затримали Головного державного інспектора одного із митних постів Одеської митниці.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора одного з відділів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину та у службовому підробленні. 

Співробітники поліції затримали в Одесі заступника начальника управління територіального підрозділу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час отримання хабаря.

Іллічівський міський суд Одеської області виправдав колишнього виконуючого обов`язки заступника начальника Одеської митниці ДФС та начальника митного поста «Чорноморський», якого обвинувачували в отриманні хабаря. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з державних лісгоспів, підозрюваного  у скоєнні корупційного злочину.

Поділитися