01 жовтня 2021 р. 10:45

Справу про можливе розкрадання коштів під час ремонту школи для дітей з вадами слуху скерували в суд

Справу про можливе розкрадання коштів під час ремонту школи для дітей з вадами слуху скерували в суд

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної компанії та інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

З’ясовано, що інженер та підрядник, за попередньою змовою,  привласнили бюджетні кошти під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту аварійних ділянок покрівлі школи інтернату, в якій  навчаються діти з вадами слуху.

Так, обвинувачені внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт і їх вартості, та підписали їх.

Зокрема встановлено, що за договором підряду у вказаному комунальному закладі повинні були відремонтувати ділянки покрівлі, які розломилися та впали на горище школи внаслідок аварійної ситуації.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб державі завдано майже 50 тисяч гривень шкоди. В ході досудового розслідування пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Нагадаємо, прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань. 

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Поділитися