24 вересня 2021 р. 11:37

Справу про громадянство за тисячу доларів скерували до суду

Справу про громадянство за тисячу доларів скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Миколаївського районного суду обвинувальний акт стосовно завідувачки одного із районних секторів Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Завідувачку одного із районних секторів міграційної служби затримали за підозрою у вимаганні в громадянина Таджикистану 1 тисячі доларів США хабаря за узгодження та прискорення оформлення документів на отримання громадянства України.

Під час передачі хабаря керівницю затримали на її робочому місці. Наразі обвинувачена відсторонена від займаної посади.

За цей злочин законом передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Нагадаємо також, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань скерували в суд справу про підозру у зловживанні службовим становищем начальником підрозділу Військово-морських сил Збройних Сил України.

Старшого техніка-інспектора прикордонної служби регіонального управління Державної прикордонної служби України затримали за підозрою у вимаганні хабаря від громадянина.

Поділитися