21 грудня 2021 р. 20:10

Справу поліцейської, що протаранила вантажівку патрульним авто, скерували до суду

Справу поліцейської, що протаранила вантажівку патрульним авто, скерували до суду

Слідчі Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Національної поліції завершили досудове розслідування стосовно працівниці патрульної поліції, яка скоїла дорожньо-транспортну пригоду в Одесі.

Обвинувальний акт направлено до суду.

30 липня 2020 року поліцейська на службовому автомобілі зі швидкістю 100 км/год проїхала на червоний сигнал світлофора по смузі зустрічного руху та зіткнулась з іншим легковим автомобілем. У результаті аварії водій зустрічного авто отримав численні травми та переломи.

24-річна поліцейська обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Також працівники Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції розслідують обставини аварії за участю службового автомобіля виконуючого обов'язки заступника начальника поліції Одеської області Олександра Гостіщева, в результаті якої травмувалася жінка.

3 грудня 2021 року в Одесі службовий автомобіль Нацполіції проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та збив жінку на пішохідному переході.

У липні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських, обвинувачених у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина.

Одеський апеляційний суд ухвалив в частині призначеного поліцейському, який в січні 2020 року збив двох пішоходів, покарання, скасувавши іспитовий термін та збільшивши термін покарання до чотирьох років ув'язнення. 

Прокурори оскаржили в апеляційному порядку вирок Київського районного суду яким у грудні 2020 року співробітника одного з районних відділів поліції Одеси визнано винним у скоєнні ДТП та засуджено до 3 років ув’язнення із звільненням від відбування покарання з встановленням іспитового строку 1 рік.

Йдеться про випадок, що стався в січні 2020 року, коли нетверезий молодий співробітник поліції зніс автомобілем шлагбаум у міжквартальному проїзді біля супермаркету на Люстдорфській дорозі в Одесі та травмував двох людей.  

Торік службовий транспорт ГУ НП в Одеській області 23 рази був учасником дорожньо-транспортних пригод, а за чотири місяці поточного року зареєстровано шість таких випадків.

Поділитися