29 вересня 2021 р. 14:33

Справу підозрюваного у вимаганні грошей за безкоштовні операції кардіолога скерували до суду

Справу підозрюваного у вимаганні грошей за безкоштовні операції кардіолога скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Суворовського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідуючого відділенням кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратри.

У травні цього року лікаря затримали «на гарячому» одразу після одержання 11 тисяч доларів США хабара.

Слідством з’ясовано, що обвинувачений вимагав та одержав від пацієнта лікарні неправомірні кошти за проведення операції на серці з протезування висхідного відділу аорти.

Варто зазначити, що такого роду операції за законодавством України повинні проводитися безкоштовно, придбання протезів, клапанів, шунтів тощо здійснюються за бюджетні кошти.  

Наразі обвинуваченого звільнено із займаної посади.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику станції туристичної поліції в Одеській області, який вимагав хабарі від підприємця.

Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову. 

Керівника комунального підприємства та двох очільників приватних фірм, що відповідали за будівництво очисних споруд у Кодимській громаді, підозрюють у підробленні офіційних документів, які стали підставою для привласнення грошей та службовій недбалості. 

Поділитися