22 вересня 2021 р. 19:12

Справу підозрюваного у отриманні хабаря у 5 тисяч доларів поліцейського скерували до суду

Справу підозрюваного у отриманні хабаря у 5 тисяч доларів поліцейського скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника сектору водної поліції одного з райвідділів поліції на Одещині, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та службовому підробленні.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

За даними слідства, поліцейський, використовуючи своє службове становище, вимагав та одержав 5 тисяч доларів США хабара за вплив на прийняття остаточного рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, щодо вирішення питання про непритягнення громадянина до кримінальної відповідальності, а також закриття кримінального провадження за фактом незаконного будівництва лазні та самовільного захоплення земельної ділянки.

Крім того, правоохоронець, після одержання першої частини неправомірних коштів, видав заявнику завідомо неправдивий офіційний документ – постанову про закриття кримінального провадження.

Поліцейського затримали «на гарячому» під час одержання другої частини неправомірної вигоди. Наразі обвинувачений звільнений із займаної посади.

Нагадаємо, одеські правоохоронці скерували до суду матеріали за обвинуваченням 52-річного чоловіка у низці статевих злочинів відносно неповнолітніх.

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США. 

Поділитися