16 лютого 2021 р. 18:47

Справу одеських поліцейських, підозрюваних у вимаганні хабарів, скерували в суд

Справу одеських поліцейських, підозрюваних у вимаганні хабарів, скерували в суд

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно двох поліцейських Управління поліції охорони в Одеській області України.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Досудовим розслідуванням установлено, що працівники Управління поліції охорони, залучивши цивільну особу, вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 950 доларів США за неповідомлення про факт зберігання ним канабісу.

Крім того, поліцейські підбурювали громадянина на збут наркотичних засобів третім особам в якості списання частини неправомірної вигоди. Надалі вони планували викривати цих осіб та вимагати в них гроші.

5 квітня 2020 року правоохоронців було затримано після передачі другої частини неправомірної вигоди у сумі 400 доларів США у порядку ст. 208 КПК України.

11 лютого 2021 року обвинувальний акт за статтями незаконного виробництва чи збуту наркотичних засобів та одержання неправомірної вигоди службовою особою направлено до Малиновського районного суду м. Одеси (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 368 КК України).

Поліцейським загрожує позбавлення волі на строк до 10 років та позбавленням права обіймати певні посади, з конфіскацією майна.

Оперативний супровід кримінального провадження здійснювали працівники Одеського управління ДВБ Нацполіції, процесуальне керівництво — Одеська обласна прокуратура.

Нагадаємо, Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру державному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Чорноморський» Одеської митниці Держмитслужби. 

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України скерувала в суд обвинувальний акт стосовно громадянки за фактами підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі та заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілому. 

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали старшу інспекторку одного з відділів Державної міграційної служби України в Одеській області під час одержання неправомірної вигоди. 

Поділитися