27 жовтня 2021 р. 18:09

Справу колишньої посадовиці Одеської митниці скерували в суд

Справу колишньої посадовиці Одеської митниці скерували в суд

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишньої тимчасово виконуючої обов'язки завідувача сектору одного з митних постів Одеської митниці, яка штучно занизила вартість китайських товарів під час оформлення.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, у січні 2021 року посадовиця здійснювала оформлення вантажу фірми, власник якої у квітні потрапив до санкційного списку РНБО.

Співробітниця митниці вказала, що у контейнері нібито знаходились одяг, взуття та тканини. Насправді там були мобільні телефони та аудіосистеми до авто.

У такий спосіб власник товару міг ухилитися від сплати 1,8 млн гривень митних платежів. Проте працівники ДБР вчасно викрили протиправну схему, що дало змогу уникнути збитків державі.

Підприємця оштрафовано на 2,6 млн гривень за порушення митних правил, також накладено арешт на вилучений товар.

Ексчиновниця митниці обвинувачується у незакінченому замаху на зловживання службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи та службовому підробленні (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної компанії та інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів. 

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальнй акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань. 

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Поділитися