30 березня 2021 р. 12:29

Справу колишнього слідчого та групи підозрюваних в шахрайстві скерували до суду

Справу колишнього слідчого та групи підозрюваних в шахрайстві скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованого злочинного угруповання та двох їх спільників, підозрюваних у шахрайстві з нерухомістю.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній слідчий поліції Одещини, що розслідував кримінальні провадження, пов’язані з шахрайством з нерухомістю, спланував та втілив в життя злочинну схему з придбання шахрайським шляхом низки об’єктів нерухомості. З цією метою він залучив до злочинної діяльності інших співучасників, у тому числі діючого адвоката.

Схема полягала у тому, що на підставі документів, до яких вносились недостовірні відомості, об’єкти нерухомості реєструвались в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставних осіб, які у свою чергу реалізовували їх третім особам.

Потенційними жертвами зловмисників були лише громадяни, які придбали квартири у новобудовах, але не встигли зареєструвати за собою право власності. Інформацію шахраї отримували з державних електронних реєстрів та від інших учасників ринку нерухомості.

Всього у період з лютого 2018 року спільники незаконно заволоділи щонайменше 10 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму майже 9 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси виправдав колишнього слідчого з особливо важливих справ прокуратури Одеської області, у якого зник цінний речовий доказ у гучній корупційній справі - 220,6 тисяч гривень.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно державного реєстратора комунального підприємства «Департамент державної реєстрації» Саратського району Одеської області.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно державної реєстраторки, підозрюваної у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах. 

Правоохоронці наразі розслідують справу трьох реєстраторів, що проходять у справі про крадіжку нерухомості в Одесі, зокрема за адресою вул. Катерининська №102.

В грудні 2019 року прокурори Одеської місцевої прокуратури №1 повідомили про підозру адвокату у фальсифікації документів і заволодінні нерухомістю одеської громади більш ніж шість мільйонів гривень.

В квітні 2020 року співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися