08 вересня 2021 р. 19:01

Справу колишнього начальника Одеського порту скерували в суд

Справу колишнього начальника Одеського порту скерували в суд

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо одного із колишніх керівників ДП «Одеський морський торговельний порт» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу.

Розслідуванням встановлено, що один із колишніх керівників державного підприємства протягом 2017-2019 років не забезпечив належного та ефективного використання майна підприємства – морських буксирів. Під виглядом «надання послуг» він передав їх у фактичну погодинну оренду приватним юридичним особам за заниженими тарифами.

Внаслідок неналежного виконання посадовцем своїх службових обов’язків ДП «Одеський морський торговельний порт» недоотримало 142 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області.

Як зазначало видання, Ґрати йдеться про Михайла Черних

Сам Михайло Черних в коментарях виданню назвав підозра «фантазіями правоохоронців».

«Все висмоктана з пальця, придумано, і взагалі це маячня, і не відповідає дійсності. Ні за фактами, ні за матеріалами справи», - заявив він.

Нагадаємо, прокурори Доброславської окружної прокуратури скерували до Комінтернівського районного суду обвинувальний акт стосовно 24-річного чоловіка, обвинуваченого у хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю.

Київський районний суд Одеси визнав молодшого інспектора прикордонного контролю одного з відділів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби винним у незаконному придбанні організованою групою і зберігання з метою збуту психотропної речовини, у великих розмірах, – та призначив йому покарання у виді двох років тримання в дисциплінарному батальйоні.

Поділитися