05 лютого 2021 р. 19:35

Справу киянки, що в Одесі "продавала" посаду в Міноборони, скерували до суду

Справу киянки, що в Одесі "продавала" посаду в Міноборони, скерували до суду

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України скерувала в суд обвинувальний акт стосовно громадянки за фактами підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі та заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілому.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2020 року вона, бажаючи шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами, підбурила громадянина надати нібито службовій особі Міністерства оборони України неправомірну вигоду в сумі 10 тис. доларів США за призначення його на керівну посаду в Головне управління майна та ресурсів Міноборони України. Під час одержання коштів її затримали правоохоронці.

Нагадаємо, Слідчі Державного бюро розслідувань затримали старшу інспекторку одного з відділів Державної міграційної служби України в Одеській області під час одержання неправомірної вигоди.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковнику.

Раніше оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції та прокуратура повідомили, що викрили «схему» вимагання коштів з місцевих підприємців.  

Вищий антикорупційний суд долучив та дослідив два томи матеріалів справи стосовно колишнього арбітражного керуючого ПАТ «Одеська ТЕЦ», обвинуваченого у розтраті коштів товариства на суму понад 28 мільйонів гривень.

Прокурори Ізмаїльської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного з приватних підприємств, підозрюваного у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів в особливо великому розмірі, та інженера технічного нагляду одного з комунальних підприємств Кілійської міської ради, підозрюваного у службовому підробленні та сприянні в привласненні бюджетних коштів. 

Минулого року Військова прокуратура Одеського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира одного з підрозділів радіотехнічної бригади за фактом одержання хабаря.

Поділитися