10 грудня 2021 р. 15:24

Суд розгляне справу голови громади, що підозрюється у привласненні техніки для культурного центру

Суд розгляне справу голови громади, що підозрюється у привласненні техніки для культурного центру

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області скерували до суду обвинувальний акт відносно голови однієї з Болградських громад у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомили у пресслужбі поліції, 38-річний посадовець прийняв від Болградської районної адміністрації комп’ютери та відеообладнання для створення культурного центру, але замість цього розпорядився майном на свій розсуд.

Ні оргтехніку, ні відповідні документи до бухгалтерії сільської ради зловмисник не передав – частину майна залишив собі, а іншу віддав третім особам. Поліцейські встановили місце знаходження речей та вилучили їх. Дії підозрюваного кваліфікували за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України, після проведення досудового слідства та низки експертиз правоохоронці скерували до суду матеріали справи та обвинувальний акт.

За заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем фігуранту загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, слідчі Національної поліції України в Одеській області підозрюють голів та бухгалтерів двох сільських рад Ширяївської об’єднаної громади та кількох місцевих підприємців у привласненні бюджетних коштів, виділених на харчування в закладах освіти.

Раніше прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів під час ремонту стадіону одеської школи.

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної компанії та інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів. З’ясовано, що інженер та підрядник, за попередньою змовою, привласнили бюджетні кошти під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту аварійних ділянок покрівлі школи-інтернату, в якій навчаються діти з вадами слуху.

Поділитися