13 квітня 2021 р. 10:33

Співробітника СБУ з Одеської області звинувачують у вимаганні 50 тисяч доларів

Співробітника СБУ з Одеської області звинувачують у вимаганні 50 тисяч доларів

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з відділів СБУ в Одеській області за фактом вимагання за попередньою змовою групою осіб, а також придбання та зберігання вогнепальної зброї без дозволу.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Встановлено, що підполковник СБУ підшукав особу, яка погрожувала громадянину оприлюднити у засобах масової інформації аудіозаписи його розмов з директором та начальником служби безпеки товариства щодо збору даних про народного депутата України. Зокрема спільник шантажував записами розмови про подальше вбивство цього депутата, яких насправді не було. За нерозголошення інформації обвинувачений співробітник СБУ мав намір отримати шляхом вимагання у потерпілого 50 тисяч доларів США.

Посадовець СБУ забезпечив спільників засобом зв’язку з незареєстрованим номером телефону для конспірації, а також консультував їх як поводитися у разі виклику до правоохоронних органів та як приховати злочин.

Крім того, він придбав та зберігав вогнепальну зброю без передбаченого законом дозволу.

Стосовно співучасників злочину матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, яке розслідується Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Нагадаємо, Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області затримали начальника одного з відділень територіального центру Міністерства оборони одразу після одержання 6 тисяч доларів США у якості другої частини від обумовленої суми неправомірної вигоди.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з управлінь Державного агентства рибного господарства в Одесі.

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали 26-річного оперуповноваженого Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під час одержання другої частини неправомірної вигоди. 

Верховний суд України залишив без змін обвинувальний вирок двом працівникам Служби безпеки України Кузьмі Іванову та Максиму Галкіну, яких засудили до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство. 

Поділитися