19 листопада 2021 р. 18:44

Співробітницю одеського КП затримали на хабарі

Співробітницю одеського КП затримали на хабарі

Учора, 18 листопада, посадовицю комунального підприємства Одеської міської ради затримали під час отримання неправомірної вигоди. Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Викрили корупційну діяльність посадової особи оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління № 1. Як встановили правоохоронці, за прискорення розгляду заяви на приватизацію житла та реєстрацію права власності зловмисниця вимагала 1200 доларів США неправомірної вигоди. Під час одержання другої частини від визначеної суми – 400 доларів США - співробітницю КП і затримали.

На даний час зловмисниця затримана у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Суворовська окружна прокуратура м. Одеси.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський районний суд Одеської області визнав інспектора місцевого відділу поліції винним у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою та засудив до шести років ув’язнення з конфіскацією майна.

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомили про підозру заступнику начальника територіального вузла – начальнику відділу кадрової роботи територіального вузла урядового зв’язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у одержанні неправомірної вигоди службовою особою.

Служба безпеки України підозрює в здійсненні оборудок посадовців одеської філії державного підприємства, що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України. Як повідомили у пресслужбі СБУ, будівельно-технічна експертиза засвідчила, що внаслідок протиправних дій державі було завдано збитки на понад 10 мільйонів гривень.

Поділитися