08 лютого 2021 р. 12:47

Служба безпеки викрила одеського забудовника на ухиленні від сплати податків

Служба безпеки викрила одеського забудовника на ухиленні від сплати податків

Служба безпеки України викрила одну з одеських будівельних компаній на масштабному ухиленні від сплати податків.

Як стверджують у пресслужбі СБУ, для цього менеджмент фірми розробив протиправну схему продажу нерухомості.

Оперативники спецслужби встановили, що компанія декларує про початок робіт з травня 2017 року і є замовником будівництва житлового комплексу. Керівництво фірми не зареєструвало структуру, згідно із законодавством, платником податку на додану вартість.

Натомість власники бізнесу, уникаючи оподаткування, продавали квартири, паркувальні місця, площі для комерційних структур. Кошти від клієнтів вони переводили на рахунки компанії без відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності.

За попередніми висновками експертів, через оборудку з податками державний бюджет не дорахувався понад 7 мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук в офісі будівельної компанії. Під час слідчих дій вилучено документацію, чорнові та робочі записи, які підтверджують протиправну діяльність.

Нагадаємо, контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі Федеральної служби безпеки Російської Федерації, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей. 

А також, що Верховна рада України ухвалила за основу нову редакцію закону про Службу безпеки України, за що проголосували 285 народних депутатів.

Реформа Служби безпеки спрямована на остаточне перетворення її з правоохоронного на контррозвідувальний орган.

Окрім того, кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації.

Поділитися